В началото на месец юли Силвия Чернева и нейният най-добър приятел Павката заминават за врачанското село Кунино, в което се намира единственото училище по каменоделие на Балканите. Там снимат пълнометражен филм за 100 годишнината от основаването на училището. През 1921 година чешки специалисти каменоделци избират именно това село за училище по каменоделие, след като са обиколили целия Балкански полуостров. По време на снимките се оказва, че там се провежда и традиционен пленер с участието на майстори в извайването на камъка, скулптори от цялата страна. След снимките Силвия и Павката решават да отидат до морето и там да довършат филма. По пътя стават свидетели на катастрофа в разгара на лятна нощна буря с усещане за джунгла от екваториалните гори. Решават да си пуснат американски рок на фона на апокалиптичната картина, а  няколко часа по-късно се озовават на тайнствения плаж Вромос, където срещат… 8 виетнамци.

Чуйте аудио файла: 5 минути

Силвия Чернева се занимава се с танцово изкуство и режисура. Тя е родена в София,  много близо до Борисовата градина и голяма част от нейното детство е свързано с парка, дърветата, природата изобщо. Едно от най-големите богатства на града според нея, е близостта с Витоша.

Учи архитектура, завършва и работи по специалността първоначално, но след това се ориентира към танца, сцената и театъра.

Обича да се занимава с всякакви форми на движение.

 

 

В един етап от живота си се премества да живее в Англия. Там се занимава със суингови танци много активно.

Изпитва необходимост да изучава по-задълбочено с тези танци, а не просто да ходи на уроци или парти. И случайно, на един фестивал, попада на Анджела Андрю, която е учила директно от хората, които са създали суинга през 20-те години на вече миналия век в САЩ.

Общуването с Анджела дава на Силвия не просто знания, а един нов мироглед и личностно израстване.

Тя харесва лаконичния начин, по който Кърт Вонегът се изразява в книгите и мечтае да получи като подарък изненадващо пътешествие.

Подкаст

Епизод 04: Ина Кънчева – На сцената взимам честността и силата на намерението!

Епизод 04: Ина Кънчева – На сцената взимам честността и силата на намерението!

Световноизвестното българско сопрано Ина Кънчева споделя за осмислянето на красивото звукоизвличане, за ролите, сцената, публиката, общуването, учителите, мисията да образоваш.

повече информация

Свързани

Гласът на Юсуф Джесур

Гласът на Юсуф Джесур

Преди 34 години Юсуф Джесур е говорил е по-добре български, отколкото турски език, а предметът, който му се е отдавал най-много е математика. Завършва технически университет като инженер и защитава докторантура. Сега е професор по математика в Истанбул.

повече информация

връзка с мен

Контакти

Вашите въпроси за "Успешен Глас"

0882 887 531

Обадете се за консултация

бул. "Черни връх" 35

кв. Лозенец, София

glas@radomira.bg

Изпратете имейл

Имате въпрос?

Не се колебайте, пишете ми тук.

Pin It on Pinterest