0882 887 531 glas@radomira.bg

Кунино̀,  Вромос, Виетнам

В началото на месец юли Силвия Чернева и нейният най-добър приятел Павката заминават за врачанското село Кунино, в което се намира единственото училище по каменоделие на Балканите. Там снимат пълнометражен филм за 100 годишнината от основаването на училището. През 1921 година чешки специалисти каменоделци избират именно това село за училище по каменоделие, след като са обиколили целия Балкански полуостров. По време на снимките се оказва, че там се провежда и традиционен пленер с участието на майстори в извайването на камъка, скулптори от цялата страна. След снимките Силвия и Павката решават да отидат до морето и там да довършат филма. По пътя стават свидетели на катастрофа в разгара на лятна нощна буря с усещане за джунгла от екваториалните гори. Решават да си пуснат американски рок на фона на апокалиптичната картина, а  няколко часа по-късно се озовават на тайнствения плаж Вромос, където срещат… 8 виетнамци.

Чуйте аудио файла: 5 минути

Силвия Чернева се занимава се с танцово изкуство и режисура. Тя е родена в София,  много близо до Борисовата градина и голяма част от нейното детство е свързано с парка, дърветата, природата изобщо. Едно от най-големите богатства на града според нея, е близостта с Витоша.

Учи архитектура, завършва и работи по специалността първоначално, но след това се ориентира към танца, сцената и театъра.

Обича да се занимава с всякакви форми на движение.

 

 

В един етап от живота си се премества да живее в Англия. Там се занимава със суингови танци много активно.

Изпитва необходимост да изучава по-задълбочено с тези танци, а не просто да ходи на уроци или парти. И случайно, на един фестивал, попада на Анджела Андрю, която е учила директно от хората, които са създали суинга през 20-те години на вече миналия век в САЩ.

Общуването с Анджела дава на Силвия не просто знания, а един нов мироглед и личностно израстване.

Тя харесва лаконичния начин, по който Кърт Вонегът се изразява в книгите и мечтае да получи като подарък изненадващо пътешествие.

Подкаст

Епизод 04: Ина Кънчева – На сцената взимам честността и силата на намерението!

Епизод 04: Ина Кънчева – На сцената взимам честността и силата на намерението!

Световноизвестното българско сопрано Ина Кънчева споделя за осмислянето на красивото звукоизвличане, за ролите, сцената, публиката, общуването, учителите, мисията да образоваш.

повече информация

Свързани

КОГАТО ХРАНАТА ГОВОРИ…

КОГАТО ХРАНАТА ГОВОРИ…

Феерия от багри и вкусове в менюто на ресторант КОРИЯТА, празник за сетивата и незабравимо преживяване по време на фестивала Restaurant Week  от 7 до 15 май 2022 г. Сьомга приготвена по технологията севиче, салата Цезар като градинка, лаврак с пяна, десерт като лимон,...

повече информация
КАК ДЕЦАТА НА ИСЛАНДИЯ ГОВОРЯТ С ЛЕКОТА

КАК ДЕЦАТА НА ИСЛАНДИЯ ГОВОРЯТ С ЛЕКОТА

Децата в Исландия чувстват свободата да се изразяват и говорят с лекота и увереност. Растат с усещането, че най-високопоставените държавни лица живо се вълнуват от предизвикателствата, които те срещат в ежедневието си. Култивират се активни членове на гражданското...

повече информация

връзка с мен

Контакти

Вашите въпроси за "Успешен Глас"

0882 887 531

Обадете се за консултация

бул. "Черни връх" 35

кв. Лозенец, София

glas@radomira.bg

Изпратете имейл

Имате въпрос?

Не се колебайте, изпратете ми имейл.

About the Author

Радомира Михова

Радомира Михова е магистър по чешки език и литература, създател е на тренинга „Успешен Глас“. Rадио журналист с 27 годишна практика. Автор е на десетки радио предавания в различни области – култура, изкуство, образование, музика и др. Носител е на престижни награди за радио предавания. Член е на СБЖ.

Learn more on this topic

Related Blog Posts

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.

Join in the conversation

Leave a Comment

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Newsletter

Join for notifications on events, campaigns, & news

Pin It on Pinterest