0882 887 531 glas@radomira.bg

Гласът на Реджеп от Гьоврен

Реджеп Башов живее в Гьоврен, откакто е роден в това родопско село, на 14 километра от гр. Девин и на 1400  метра  надморска височина. Тук са родени и неговите братя и сестри, и баща му и дядо му. Баба му Фатме, доживяла  103 години, до последно е била пъргава, наглеждала си е градините до реката и обратно се е качвала пеша до селото, което е на висок хълм. Не се е лакомяла за храни, различни от най-обикновените – хляб, овче сирене, коприва. Синовете му Павел и Наско са футболисти и живеят в Пловдив. Радва се и на внуци, заедно със съпругата си Силвия, учителка, в която е все така влюбен, както при първата им среща преди повече от 40 години. Бивш футболист и страстен привърженик на ФК „Левски“.
Това е един разказ за семейството, любовта, трудолюбието, Родопите и изконните качества, важни за човека- искреност, честност, справедливост.

С Реджеп разговаряме през месец юли 2020 г. в бистро Вилата до село Триград.

https://www.facebook.com/bistrovilata/

Чуйте аудио файла: 10 минути

Реджеп Башов 

„Ако имаш една филия хляб, отрежи я на половина и дай на гладния!“ 

„Семейството е най-святата клетка, която Бог е сътворил!“

Подкаст

Епизод 04: Ина Кънчева – На сцената взимам честността и силата на намерението!

Епизод 04: Ина Кънчева – На сцената взимам честността и силата на намерението!

Световноизвестното българско сопрано Ина Кънчева споделя за осмислянето на красивото звукоизвличане, за ролите, сцената, публиката, общуването, учителите, мисията да образоваш.

повече информация

Свързани

Кунино̀,                                    Вромос,                                       Виетнам

Кунино̀,  Вромос, Виетнам

В началото на месец юли Силвия Чернева и нейният най-добър приятел Павката заминават за врачанското село Кунино, в което се намира единственото училище по каменоделие на Балканите. Там снимат пълнометражен филм за 100 годишнината от основаването на училището. През...

повече информация
КОГАТО ХРАНАТА ГОВОРИ…

КОГАТО ХРАНАТА ГОВОРИ…

Феерия от багри и вкусове в менюто на ресторант КОРИЯТА, празник за сетивата и незабравимо преживяване по време на фестивала Restaurant Week  от 7 до 15 май 2022 г. Сьомга приготвена по технологията севиче, салата Цезар като градинка, лаврак с пяна, десерт като лимон,...

повече информация

връзка с мен

Контакти

Вашите въпроси за "Успешен Глас"

0882 887 531

Обадете се за консултация

бул. "Черни връх" 35

кв. Лозенец, София

glas@radomira.bg

Изпратете имейл

Имате въпрос?

Не се колебайте, изпратете ми имейл.

About the Author

Радомира Михова

Радомира Михова е магистър по чешки език и литература, създател е на тренинга „Успешен Глас“. Rадио журналист с 27 годишна практика. Автор е на десетки радио предавания в различни области – култура, изкуство, образование, музика и др. Носител е на престижни награди за радио предавания. Член е на СБЖ.

Learn more on this topic

Related Blog Posts

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.

Join in the conversation

Leave a Comment

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Newsletter

Join for notifications on events, campaigns, & news

Pin It on Pinterest