0882 887 531 glas@radomira.bg

Гласът на Реджеп от Гьоврен

Реджеп Башов живее в Гьоврен, откакто е роден в това родопско село, на 14 километра от гр. Девин и на 1400  метра  надморска височина. Тук са родени и неговите братя и сестри, и баща му и дядо му. Баба му Фатме, доживяла  103 години, до последно е била пъргава, наглеждала си е градините до реката и обратно се е качвала пеша до селото, което е на висок хълм. Не се е лакомяла за храни, различни от най-обикновените – хляб, овче сирене, коприва. Синовете му Павел и Наско са футболисти и живеят в Пловдив. Радва се и на внуци, заедно със съпругата си Силвия, учителка, в която е все така влюбен, както при първата им среща преди повече от 40 години. Бивш футболист и страстен привърженик на ФК „Левски“.
Това е един разказ за семейството, любовта, трудолюбието, Родопите и изконните качества, важни за човека- искреност, честност, справедливост.

С Реджеп разговаряме през месец юли 2020 г. в бистро Вилата до село Триград.

https://www.facebook.com/bistrovilata/

Чуйте аудио файла: 10 минути

Реджеп Башов 

„Ако имаш една филия хляб, отрежи я на половина и дай на гладния!“ 

„Семейството е най-святата клетка, която Бог е сътворил!“

Подкаст

Епизод 04: Ина Кънчева – На сцената взимам честността и силата на намерението!

Епизод 04: Ина Кънчева – На сцената взимам честността и силата на намерението!

Световноизвестното българско сопрано Ина Кънчева споделя за осмислянето на красивото звукоизвличане, за ролите, сцената, публиката, общуването, учителите, мисията да образоваш.

повече информация
Епизод 03: Проф. д-р Пламен Арабов – Дано времето не обезцени хубавото!

Епизод 03: Проф. д-р Пламен Арабов – Дано времето не обезцени хубавото!

Разговаряме с проф. д-р Пламен Арабов за хармонията и любимата дума, която може би се променя във времето. За тайната и смисъла на умението да предаваш знание повече от четири десетилетия!

повече информация

Свързани

Страхът да говорим пред публика

Страхът да говорим пред публика

Страхът да говорим пред публика е ирационален. Няма човек, който да не го е изпитвал. Някои просто не си признават. Усещанията са различни - трепериш, пулсът се учестява, сърцето ще хвръкне, мускулите на лицето играят, гласът не излиза... Преди половин век една...

повече информация
Славейковата Библия – първата на съвременен български език

Славейковата Библия – първата на съвременен български език

Жаждата за духовно просвещение сред българите е водеща сила на движението за самостоятелна българска църква в средата на XIX век. Но говоримият език е отишъл твърди далеч от църковнославянския, а гръцкият е масово неразбираем за българите. Славейковата Библия е...

повече информация
Уроци за добрини, деликатност и любов в „САН САН, ЯПОНИЯ“

Уроци за добрини, деликатност и любов в „САН САН, ЯПОНИЯ“

“Сан сан, Япония” е третата книга с истории за японската култура на Юлияна Антонова – Мура́та, която е дипломат от кариерата, филолог, психолог. От нея научаваме, защо според японците есента е най-красивият сезон за четене на книги? Как изглеждат книжарниците в Япония? Как се възпитават децата в разбиране за съпричастност?

повече информация

връзка с мен

Контакти

Вашите въпроси за "Успешен Глас"

0882 887 531

Обадете се за консултация

бул. "Черни връх" 35

кв. Лозенец, София

glas@radomira.bg

Изпратете имейл

Имате въпрос?

Не се колебайте, изпратете ми имейл.

About the Author

Радомира Михова

Радомира Михова е магистър по чешки език и литература, създател е на тренинга „Успешен Глас“. Rадио журналист с 27 годишна практика. Автор е на десетки радио предавания в различни области – култура, изкуство, образование, музика и др. Носител е на престижни награди за радио предавания. Член е на СБЖ.

Learn more on this topic

Related Blog Posts

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.

Join in the conversation

Leave a Comment

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Newsletter

Join for notifications on events, campaigns, & news

Pin It on Pinterest