0882 887 531 glas@radomira.bg

ПОЗДРАВЛЕНИЯ

Абонирахте се успешно!

Благодаря Ви! Ще получавате преди всички:

Полезни съвети от блога

Информация за предстоящи събития

Промоции и отстъпки

Анкети и проучвания

безплатно

Ето 5-те грешки на първата ви реч!

Ако ги допускате, значи е време за промяна.

W

Грешка 1

Имате някаква идея за какво ще говорите, но ви липсва структурата, опората на съдържанието, детайли, които са много важни, за да направите добро впечатление. Не сте наясно как ще започнете и как ще свършите да говорите. Какво се случва най-често? Запъвате, мислите в движение и речта се накъсва от ъъъъ, т.нар „ъкане“, ползвате много клишета, ставате излишно словохотлив и изпадате в празнословие.

W

Грешка 2

Кой каквото и да ви говори, започнете ли да мйекате, дотам сте. Дали сте от Руси, но ходите на Мартенските музикални дни, или не ядете мисо, но сте готини майнички, вече няма никакво значение, защото е прозвучал фаталния издайнически произход. Имате етикет – провинциалисти, даже по-лошо – онази дума, която започва със „с“ и завършва на..“дур“. Край на доброто софийско представяне!

W

Грешка 3

Винаги личи, когато не можете да кажете „Л“. Който е от Лом, разбира най-добре. Който е от Перник, още повече Да, това е най-трудната за произнасяне съгласна в българския език. Опитайте с мен- лале, ламперия, лалугер, Ла-Ла- Ленд! Филмът ме разплака, нищо, че пихме шампанско в зала „Цезар“ на прожекцията.

W

Грешка 4

Хванали сте микрофона, но как само го държите?! Това е фина техника, изисква отношение и дистанция. Не е обезателно да го нацелувате с червило. Няма нищо по-неприятно от компресията и ниските тонове, които се получават, когато е не пред вас на 10 см от устата, например, а в гърлената чакра или пък някъде наляво, горе, дору,надясно, т.е. в движение. Спрете да си движите ръката, когато държите микрофон!

W

Грешка 5

Спрете да се движите изобщо, докато говорите пред публика. Или почти. Или поне само, когато важна фраза от речта ви изисква това. Изобщо, умната с ръцете, не жестикулирайте все едно правите превод за хора, които имат специални нужди. Внимателно и с очите. Отмествайте ги плавно, но не гледайте в тавана. Там публика няма! И не примигвайте така, все едно има полицейска кола зад вас и вие сте един солидарен водач на пътя с останалите водачи на МПС –та.

връзка с мен

Контакти

Вашите въпроси за "Успешен Глас"

0882 887 531

Обадете се за консултация

бул. "Черни връх" 35

кв. Лозенец, София

glas@radomira.bg

Изпратете имейл

Имате въпрос?

Не се колебайте, изпратете ми имейл.

Pin It on Pinterest